My Photo
Blog powered by Typepad

« Meny i P1 | Main | Cookies aux deux chocolats - Kakor med två sorters choklad »

Comments

ilva

Grodlar som ar sa GOTT, nu blev jag avundsjuk! Det var alldeles for lange sedan jag at det! Jag har alltid velat aka till Lyon for att ata, har bara hort gott om den staden som matstad, har jag fel?

Annette

Du har helt rätt, Lyon är en underbar matstad. Det traditionella köket är relativt tungt, med mycket charkuterier och inälvsmat. Men det finns massor av restauranger som inte är särskilt dyra, men som serverar god, spännande mat.
Dessutom är Lyon känt för att folk fortfarande handlar enormt mycket på torget, vilket gör att det finns torghandel på i princip varenda torg, flera gånger i veckan.

Oj, nu blev jag nostalgisk...

Henrik

Hej, nu är jag här igen. :-) Grodor i all ära, men det kan vara lite svårt att hitta på Ica. Kyckling finns dock alltid, och därför undrar jag hur du lagar coq au vin? Använder du riktig tupp? Rött eller vitt vin? Tack för en superblogg! //Henrik

Lisa

Oh, vad härligt ni har det! Det finns utmärkta grodlår att köpa på asiatiska affärer.naturligtvis är färska bättre men de är ju svåra att få tag på. Knepet med de frysta är att man måste marinera dem lite med något salt så att de blir möra.Lägger ut mitt paradrecept på asiatiska grodlår i eftermiddag. Ska vi starta en grodlårstrend?

Annette

Henrik - Tack för berömmet! Coq au vin... När jag tänker efter har jag nog aldrig lagat det. Det är inte helt lätt att få tag på tuppar här heller, nämligen. (Ilvas grannar kanske har någon gammal seg tuppherre som kunde passa...) För tupp ska det vara, alla gånger - annars blir det kycklinggryta med vin. Det kan ju i och för sig vara gott det också, men inte är det coq au vin. Inte samma smak, inte samma konsistens. Jag kollade i "Les recettes faciles" av Françoise Bernard, och tuppen ska koka i 1 1/2 till 2 timmar. "Coq au vin" är med rött vin, men man kan också göra "coq au riesling" och fortfarande hålla sig till de klassiska recepten.
Jag tror att jag ska börja hålla utkik efter tuppar. Min man älskar coq au vin, och det skulle kunna bli ett kul inlägg.

Lisa - Jag sade att jag helst äter grodlår på restaurang, eftersom det är litet långdraget att laga. Men jag kan ändra mig, särskilt för att testa asiatiska grodlår! Ju mer jag tänker på det verkar grodlårstrenden befogad...

Viktoria Schiöler

Jag har faktiskt bara ätit grodlår en gång, och då åt jag det som en av flera smårätter på libanesisk restaurang. Jag lyckades göra en taskig och sur kombination : grodlår i citron, pickles (mycket vinäger!) och gröna musslor i limesås. (Hur kunde jag???) Nåväl, jag är redo att ge grodlåren fler chanser.

The comments to this entry are closed.