My Photo
Blog powered by Typepad

« Tatin d'endives | Main | Lapin à la moutarde - Kanin med senap »

Comments

Anne

Åh gud så gott!! Det låter helt fantastiskt. Jag har funderat lite löst på att torka lamm.. men med alla katterna misstänker jag att det blir *lite* problematiskt. :)

Henrik

Låter smarrigt. Men en liten fråga: är det verkligen vildsvin? I Italien har de halvvilda grisar, cingale, som dock matas och avlivas som tamgrisar. I Sverige har vi ju de senaste åren fått riktiga, vilda vildsvin men det köttet är mycket magert och egentligen inget att hänga (!) i granen.
//Henrik

Annette

Anne - Katter, flugor... Jag tror som du att lufttorkning av kött är svårt att kombinera med andra djur i huset. Fast katterna skulle säkert bli väldigt glada!

Henrik - Att det är vildsvin - sanglier - har jag inte så mycket tvivel på. Att sedan veta exakt hur "vilt" det är, är förstås inte så lätt. Det är sant att djuret kan komma från ett hägn, men i så fall har det i alla fall levt under "viltliknande" förhållanden. Här i trakten finns det dock ganska gott om viltlevande vilt (särskilt i Vogesernas skogstäckta berg).
Om du tittar på bilden där köttet är uppskuret kan du kanske ana att det finns en tunn fettrand längs ena sidan av biten. Det vita som löper inuti skivorna är inte fett, utan en sena. Så visst är det magert, och skulle säkert inte göra sig så bra stekt som biff. Men rökt blir det väldigt gott.

Viktoria Schiöler

Nu är jag ännu mer nyfiken på ditt kök...

Jan-Erik

Cingilale kan jag få tag på utan svårigheter där jag bor uppe i bergen ca 100 km från Rom, men hur får jag steken rökt? Röklåda har jag - men den lämpar sig för foreller.

Annette

Jan-Erik: Jag har noll koll på rökning av kött, så det lämnar jag till proffsen. Kanske du har en slaktare eller charkuterist (tror jag att det heter på svenska) i krokarna, som röker sina charkuterier? Det lönar sig nästan alltid att fråga.

The comments to this entry are closed.