My Photo
Blog powered by Typepad

« Galette au potiron et gorgonzola - Galette med pumpa och gorgonzola | Main | Chou-rave au citron - Kålrabbi med citron »

Comments

Karin

Jag köper kvitten i invandraraffärena här i Malmö, jag brukar lämna dem till mamma som kokar marmelad på dem och som jag sen hämtar. I år hade jag tänkt göra ett gelé som skall smaksättas med rosengeranium.
Bakgrunden till att vi började med kvittenmarmelad var att mamma och pappa på besök hos Niklas i Helsingborg hade fått nån liten amuse med färskost och kvittenmarmelad. Jag tror att det serverades i nån liten strut av något slag

Jessika

Jag har just köpt kvitten som Karin i en affär med mellanösternmat. Ska laga persiskt.

BrazilianLinda

Det där låter som något som skulel kunna finnas här. Här finns så konstiga grejor så.. :)
Själv ska jag nu göra jabuticaba sylt. En typsik brasse frukt :) ska bli intressant.

Kinna

Kvitten finns säkert om jag anstränger mig, men tiden räcker inte till. Trodde kanske att jag skulle hitta det på bondens marknad häromveckan. Mamma hade förr men då vi grävde för värmekulvert i trädgården försvann buskarna med grävskopans framfart.

pia bagan

jag bor i ett litet samhälle som heter horna och ligger utanför åhus. här har jag en granne som har massor av kvitten. jag har också köpt mig en buske nyss. så visst finns det i sverige

Nan

Det är skillnad på Rosenkvitten som är en buske och Kvitten som är ett träd med stora päronlika frukter.
Det går lika bra att göra gelé på båda sorterna.

Bdonobauer

Att köpa Kvitten frukt är ofta svårt. Men pia bagan påpekar att det finns ett alternativ. I varenda stads planteringar och hemma hos många privatperosner odlas 'Chaenomelis japonica' dvs Rosenkvitten.. upp till en meter höga förgrenade buskar med rosa, röda eller orangerödablommor tätt på stammen på våren. Gulgröna frukter i höst. Använd som kvitten: finns oftast i mängder!!

Varsågod..

babben

gör denna pajen nu. mina kvitten ändrar inte färg, det sppelar ingen roll hur länge dom får puttra, så jag gav upp..
nu står fanskapet i ugnen iallafall. smakade lite på frukten när den kokats i sockerlag, så syrligt så att munnen snörper ihop sig till ett russin, vad har gått fel?

The comments to this entry are closed.