My Photo
Blog powered by Typepad

« Brochettes homard et ananas - Spett med hummer och ananas | Main | Salade de fenouil, oranges et olives noires - Sallad på fänkål, apelsiner och svarta oliver »

Comments

Jessika

Galetten i sydfrankrike, bara en brioche, eller en brioche formad som din galette med fyllning i?
Jag har en gång suttit och tittat på när de andra smällde i sig en sådan här kaka med mazarinfyllning i. Jag var oerhört avundsjuk, på gränsen till mordisk ;). Jag fick wienerbröd... vilket visserligen är helt okej men jag älskar mazariner. Synd bara att en allergi mot mandel kommer emellan.

Eva

Gott Nytt År till dig, så här i efterhand. Läste om spännande planer i din nyårstext. Jag tycker alltid att ett nytt år känns fräscht och fyllt av nya möjligheter. Kul att läsa om speciella traditioner som den här trettondagskakan. Spetten med hummer och ananas låter också väldigt smarriga. Synd bara att hummer är så dyrt.

Laksen

Hej,

Jag är urdålig på franska och har minne som ett såll. Jag undrar över det här med crepes, galette och alla varianter av detta. På creperierna här i Stockholm är man vansinnigt noga med att påpeka att en crepes minsann är något sött som man äter som efterrätt och att en galett är av mer salt slag och ätas som huvudrätt. Nu vänder du upp&ned på min värld med ditt smarriga galetterecept. jag litar såklart mer på dig än på nån invandrad fransman så här långt upp i norr. Kan du inte reda ut det här åt mig?

Lotta

Såhär två år senare får du din förklaring. Det finns två sortes galettes. En som är som en crêpe fanns inte lika söt, precis som du sa. Men så finns det en annan som man kallar "galettes de rois" (kungarnas kaka). Denna äter man under trettonhelgen precis som berättas i texten. Hoppas det blev klarare!

The comments to this entry are closed.