My Photo
Blog powered by Typepad

« Clafoutis aux cerises - Körsbärsclafoutis | Main | Clafoutis aux mûres et à l'amande - Clafoutis med björnbär och mandel »

Comments

Jessica

Kul :).
Kan man använda grädde för att verkligen få den krämig? Eller blir det för tjockt?
Man kan ju verkligen variera precis som man själv vill med en sån apparat. Fransk och italiensk yoghurt, och tysk i viss mån, är väldigt gott :). Fromage frais är en av mina absoluta favoriter. Nu köper jag kesella (kvarg) och blandar ut det lite. Det har kommit en mycket trevlig hallonsmak. Köpte naturell också och piffade upp den med åkerbärssylt. Jag vet, låter hur äckligt som helst ;)

Annette

Jovisst, grädde står på min mentala lista över saker att testa i yoghurttillverkningen. Jag tror att det kan bli supergott!
Det är nog ingen risk att det blir för tjockt - eventuella problem med konsistensen brukar ligga åt andra hållet. Yoghurten blir lätt alltför flytande.

Och nu tror jag att jag måste köpa en (minst) burk åkerbärssylt på semestern, för att ha i yoghurt och annat. Åkerbär är ju en fullödig nordisk smaksensation - kan inte fatta att den inte säljs över hela världen på samma skala som tryffel och kaviar.

Kjersti

Låter ju hur kul som helst! Har ingen yoghurtmaskin, men brukar göra min egen fruktyoghurt genom att tillsätta olika bärpulver till naturell yoghurt. Då slipper man också en massa konstigheter som finns i köpt fruktyoghurt. Själv har jag precis blivit med glassmaskin, vilket också är spännande och ger utrymme för experimentlusta. Igår åt vi helt ljuvlig mangoglass. Kika gärna in på min blo9gg i morgon så kommer receptet! Ha en fortsatt skön sommar!

Annette

Glassmaskin är nästa önskepryl på listan - särskilt sedan jag tittade litet närmare på prislapparna på den glass jag köper. Jag är rätt noga med vad det är i maten, och köper bara glass som innehåller i princip samma saker som hemgjord. Har insett att en riktig glassmaskin nog lönar sig inom bara ett par år - så nu gäller det att spara!

Mangoglassen låter/ser fantastisk ut!

Mamma Mat

Åh, en sådan hade mina föräldrar när jag växte upp. Den var faktiskt köpt i Frankrike och gjorde den absolut godaste yogurt som fanns. Mmmm, nu blev jag sugen.

The comments to this entry are closed.